Символичните домакини достигнаха трудно до успеха, като в края на мача бяха показани 3 червени картон, а Диего Милито се превърна в герой за своя тим, след като се отчете с хеттрик.  Двубоят започна по-добре за Сампдория и те успяха да направят няколко добри атаки, но нямаха шанс в завършващата фаза. В 31-ата минута Диего Милито се оказа сам в наказателното поле на Сампдория след центриране от ъглов удар и откри резултата. В самия край на полувремето Кампаняро успя да изравни.

През втората част срещата продължи да бъде оспорвана и доста груба на моменти. В 73-ата минута Милито се измъкна от защитата на гостите и успя да вкара втория гол за тима си. В самия край на мача се стигна до сблъсъци между играчите на двата отбора. Това доведе до червени картони на Ферари и Мота от Дженоа, както и на Кампаняро от Сампдория. Между тези събития аржентинският нападател успя да вкара за 3:1 и оформи крайния резултат.

С победата си Дженоа са пети с 60 точки и са само на 1 от местата даващи право на участие в Шампионската лига. Сампдория са 13-и с 41 точки. /БЛИЦ