Спарта (Прага) загуби у дома от Милан с 0:1 в последния мач и за двата тима от група H на Лига Европа. Българинът Мартин Минчев започна титуляр за домакините и бе на терена до 65-ата минута. Единственото попадение в срещата бе дело на Йенс Хауге (23).

Срещата  започна с минута мълчание в памет на Паоло Роси. Легендата на италианския футбол почина на 64-годишна възраст.

Още във втората минута Мартин Минчев проби отлично, но не успя да шутира към вратата на Татарушану, който минута по-късно се намеси след удар на Диего Далот от малък ъгъл.

Чешкият тим играеше много стабилно и не позволяваше на Милан да стигне до сериозна голова ситуация пред вратата на Хеча. В 23-ата минута обаче италианският гранд повде. Йенс Хауге се справи с Визнер и с удар по земя прати топката във вратата. След гола „росонерите“ взеха инициативата и до края на полувремето имаха още един шанс за гол, но вратарят Хеча спаси удар на Саму Кастийехо.

След почивката в 56-ата минута Мартин Минчев технично отклони топката към Крейчи, който обаче бе спрян от Татарушану. След още девет минути игра Минчев бе заменен от Юлис.

В 77-ата минута Спарта остана с човек по-малко, след като Плехати бе изгонен от игра, а до края на мача нито един от двата отбора не създаде нещо запомнящо се.

„Росонерите“ продължават напред в турнира, след като спечелиха групата с 13 точки, а Лил остана втори с 12. Спарта завърши с 6 точки на третата позиция, а последен остана шотландският гранд Селтик с 4 след успеха си с 3:2 срещу Лил в този последен кръг.