Лидерът на националния отбор на Черна гора Мирко Вучинич вярва, че той и съотборниците му имат сили да хвърлят бомбата и да си тръгнат от стадион "Уембли" в Лондон с победа. Във вторник Англия посреща Черна гора в мач от нашата група в европейските квалификации. Черногорците са начело в класирането с три победи от три мача и 9 точки. Футболистите на Златко Кранчар победиха с по 1:0 последователно Уелс, България и Швейцария.

"Това, което постигнахме дотук в групата, е невероятно. Никой не вярваше, че бихме могли да пристигнем на "Уембли" с 9 точки", сподели Вучинич, цитиран от "Дейли Стар". Нападателят на Рома коментира и ексцентричния начин, по който отпразнува победния си гол срещу Швейцария в петък. Капитанът на Черна гора си събу шортите и ги сложи на главата си. "Не съм показал неуважение към Швейцария с начина, по който изразих радостта си. Всеки играч си има свой собствен стил", коментира Вучинич.

"Вярваме, че можем да бием Англия, това би бил невероятен резултат за цяла Европа. Ако вкарам гол, няма да мога да устоя на изкушението да повторя изпълнението срещу Швейцария. Това е исторически мач за нашата страна, очаква се рекорден брой зрители. По начина, по който стартирахме в групата, мисля, че можем да победим Англия. Ако го сторим, ще контролираме развитието на нещата в групата. Англия е големият фаворит, но ние сме повече от уверени, че можем да победим. Ние сме млад и амбициозен отбор и провалите не ни притесняват. Това трябва да е грижа на Англия. Цяла Черна гора ще полудее, ако спечелим мача", завърши Вучинич./БЛИЦ