Агенция БЛИЦ ви представя някои любопитни факти след изиграването на световните квалификации и контролните срещи в сряда.

* Мирослав Клозе измести Карл-Хайнц Румениге от петото място във вечната класация на голмайсторите на националния отбор на Германия. Попадението при победата с 2:0 над Азербайджан бе под № 45 за Клозе с екипа на Бундестима и това стана в неговия 89-и мач за отбора. Румениге има същия брой попадения, но пък има и шест мача повече. Лидер в класацията е Герд Мюлер с 68 гола от 62 мача.
* Фабио Канаваро вече е едноличен рекордьор по изиграни мачове за националния отбор на Италия, след като при нулевото равенство с Швейцария той записа своя двубой № 127 за “Скуадра адзура”. По този начин той задмина Паоло Малдини, с когото до момента делеше първата позиция.
* Един милион евро струваше на Естония минималната загуба с 0:1 от Бразилия. Балтийците платиха сумата за мач със “селесао”, а двубоят бе посветен на 100-годишнината на футбола в страната.
* Аржентинският нападател Лисандро Лопес се нуждаеше само от 30 секунди престой на терена, за да вкара попадение във вратата на Русия при победата на “гаучосите” с 3:2 в Москва.
* Йохан Елмандер сложи край на двегодишната си суша в националния отбор, след като с попадението си донесе на Швеция победата с 1:0 над Финландия в контрола.