Михаил Александров и Иван Иванов-Русия се спасиха от директно изпадане от руската Премиер лига, след като в 30-ия последен кръг от сезона Арсенал (Тула) разби шампиона Спартак (Москва) с 3:0.

Александров беше титуляр за домакините, а Ивелин Попов за гостите от руската столица. Русия остана неизползвана резерва за тима от Тула. Мишо Александров се отличи с асистенция за успеха на Арсенал.

Федерико Расич вкара два гола и пропусна дузпа за домакините. Иля Максимов също се разписа. Спартак (Москва) остана с човек по-малко още в 13-ата минута, когато Георгий Джикия получи червен картон. В 63-ата минута Ивелин Попов отстъпи мястото си на Жано Ананидзе.

Така Арсенал (Тула) събра 28 точки и завърши на 14-о място пред Криля советов, който изпадна директно. В плейофите за оставане в Премиер лигата тимът на Мишо Александров и Иван Иванов ще играе срещу Енисей, който завърши на трето място във втора дивизия.

Благой Георгиев и Оренбург също ще играят плейоф, след като записаха успех с 2:0 над Ростов и финишираха на 13-а позиция с 30 точки. Роман Воробьов и Сергей Бреев се разписаха за успеха, който лиши Ростов от участие в Лига Европа. Георгиев игра цял мач и завърши с жълт картон. Съперник на Оренбург в баражите ще бъде СКА (Хабаровск).