Германският национал и нападател на Фиорентина Марио Гомес все още не е възстановен от травма в коляното и трябва да почака, докато се завърне на терена, обявиха от клуба му.

28-годишният голаджия не е играл от 15 септември, когато увреди кръстни връзки на коляното в мача срещу Каляри (1:1). Възстановяването на Гомес протича по-бавно от прогнозите и той няма да бъде на разположение на Фиорентина до края на годината.
"Той все още е далеч от завръщане на терена", коментира по този повод старши треньорът на "виолетовите" Винченцо Монтела.

Гомес, който премина на "Артемио Франки" през юли срещу 15,5 милиона евро от Байерн (Мюнхен), стартира добре с фланелката на Фиорентина, като отбеляза два гола в първите си три мача от калчото. До края на календарната година Фиорентина има домакинства на Днепър в Лига Европа и на Болоня в Серия “А”, а приключва сезона с гостуване на Сасуоло на 22 декември. Очаква се Гомес да бъде на разположение за първия мач през 2014 година на 5 януари срещу Ливорно за първенство във Флоренция.