Националът Илиян Мицански най-вероятно няма да играе повече през тази година. Една от контузиите му се оказала тежка и той ще се възстановява поне до средата на декември. Нападателят на германския втородивизионен Кайзерслаутерн страда от възпаление на срамната кост. Заради подобна травма звездата на Борусия (Дортмунд) Марио Гьотце пропусна голяма част от пролетния дял на Бундеслигата. Същата в големия си списък от прекарани здравословни проблеми имаше и крилото на гранда Байерн Ариен Робен.

"Още преди лагера за световните квалификации на националния отбор започнах да чувствам болка над левия аддуктор. Продължих обаче да тренирам, защото тя не беше силна. Тъй като не играя редовно за клубния си отбор, гледам да тренирам повече и явно от пренатоварването се е получил проблемът. След прегледи стана ясно, че имам възпаление на въпросната кост. Времето за лечение на подобен вид травма е около 10 месеца. След като тя се е получила в началото на октомври, имам някаква надежда, че може и да се оправя до средата на декември. Тогава е последният ни мач от Втора бундеслига за годината", обясни ситуацията пред "24 часа" Мицански.

Възстановяването от контузията изисква почти пълен покой. Затова в момента нападателят прави съвсем леки упражнения. От лекарския щаб на "лаутерите" са уверили българина, че другата му травма, която е в глезена, ще отшуми скоро. Мицански е помолил за разрешение да се прибере за кратко в България, докато се лекува. Очаква се той да пристигне до края на седмицата в София. 26-годишният нападател ще изгледа контролата на националите с Украйна на 14 ноември от трибуните на "Васил Левски".