В подготовката до момента усещам, че новият треньор Франко Фода има доверие в мен. Това обяви българският нападател на втородивизионния германски Кайзерслаутерн Илиян Мицански пред "24 часа".

Той се завърна при "червените дяволи", след като през пролетта бе преотстъпен във 2-ра Лига на Франкфурт. Там Илиян вкара 9 гола и записа 4 асистенции, с което помогна на отбора да не изпадне. Без него обаче "лаутерите" не успяха да запазят мястото си в Бундеслигата.

"До момента нещата вървят добре, играя в контролите и вкарвам. Така беше и преди 2 г., когато пристигнах в Кайзерслаутерн, но се надявам сега с новия треньор да ми потръгне. Усещам, че ми има доверие. Заради това и нямам намерение да сменям отбора. Разбира се, във футбола всичко е предпоследно.

Нормално е да ми се играе на горното ниво, но явно ще трябва да изчакам", сподели Мицански от дома си в Кайзерслаутерн. Нападателят има договор за още 2 г. с едноименния клуб и след края на миналия сезон заяви, че не е сигурно къде ще продължи да играе. Той го завърши страхотно с победен гол за България при престижния успех с 2:1 над световния вицешампион Холандия в Амстердам.

Предишният треньор Марко Курц не разчиташе на Мицански, често по необясними причини.