Илиян Мицански игра едно полувреме за Карлсруе, но отборът му загуби изненадващо с 1:3 гостуването си на Ерцгебирге (Ауе) в мач от 31-ия кръг на Втора Бундеслига. Българският национал започна като резерва, но на почивката замени Димитрий Назаров при резултат 1:0 в полза на домакините.

Попадението бе дело на Стефан Мугоса в 19-ата. Гостите изравниха в 71-ата благодарение на Мануел Торес, но само след четири минути Мугоса отново изведе Ерцгебирге напред. Крайното 3:1 пред близо 7000 хиляди зрители на "Шпаркасен-Ерцгебиргсщадион" оформи Клеменс Фандрих в 85-ата.

Поражението остави Карлсруе на четвърто място с 52 точки и попречи на отбора да измести Кайзерслаутерн от втората позиция (54). Именно лаутерите засега печелят директна промоция за Бундеслигата. До края на сезона остават още три кръга. А реален шанс за третото място в "план минимум", даващо право на бараж, имат намиращият се на него Дармщад и Айнтрахт (Брауншвайг). Лидер с 59 точки и мач пасив е Инголщад.

В същото време успехът на Ерцгебирге увеличи шанса на отбора да се спаси от изпадане. Тимът от Ауе е вече на мястото за бараж с 31 точки, с колкото е още Санкт Паули на заветната 15-а позиция.