Българският нападател Илиан Мицански изигра поредния си силен мач за ФСВ Франкфурт и отбеляза важен гол за домакинската победа с 2:1 срещу Карлсруе. Двубоят беше от 23-ия кръг на Втора Бундеслига в Германия.

Благодарение на успеха тимът от Франкфурт се изкачи на 12-ото място във временното класиране. Мицански и компания събраха 21 точки и по този начин се измъкнаха от зоната на изпадащите. Победата беше от жизненоважно значение за домакините, защото дойде над пряк конкурент в борбата за оцеляване. Загубата свлече Карлсруе на 17-ото място с актив от 19 точки. Лидер е Гройтер Фюрт, където играе Асен Караславов, с 47 точки, пред Айнтрахт (Франкфурт), Санкт Паули и Падерборн, които имат по 46.

Мицански започна титуляр в срещата и остана на терена до последния съдийски сигнал. Българският нападател отбеляза първия гол в 33-ата минута, когато се възползва от центриране на Йелен и от близко разстояние реализира с глава - 1:0.

Франкфурт удвои преднината си в 43-та минута, когато точен бе турчинът Самил Чинас.

В 72-ата гостите стигнаха до почетно попадение. Вкара го Симон Цолер. Бившият защитник на ЦСКА Джузепе Акуаро беше сред резервите за Карлсруе, но не се появи в игра.

След днешния гол Мицански има 4 на сметката си от 4 изиграни мача до момента за ФСВ Франкфурт във Втора Бундеслига след преотстъпването си от Кайзерслаутерн.


Frankfurt - Karlsruher 2:1 by FootballKing1992