ФСФ Франкфурт постигна важен успех с 3:1 над Мюнхен 1860 в мач от 25-ия кръг на Втора Бундеслига. Българският нападател на домакините Илиян Мицански беше титуляр и остана на терена до 66-ата минута, като този път нямаше късмета да се разпише - нещо, което не пропускаше да направи в предишните няколко двубоя.

Мицански имаше възможност да вкара малко преди почивката, но врататят на Мюнхен 1860 спаси.

През второто полувреме българинът си изкара жълт картон, след като задържа с ръка Майерс Фрайщос в 59-ата минута. В 66-ата пък Мицански беше заменен от Зафер Йелен.

Пред малко повече от 6000 зрители във Франкфурт гостите поведоха в резултата чрез Кай Бюлов в 15-ата минута. Още преди почивката обаче домакините стигнаха до пълен обрат. Точни бяха Михаел Горлиц в 24-ата минута и Марсел Гаус в 42-ата. Крайното 3:1 оформи Маколей Крисантус пет минути преди последния съдийски сигнал.

Успехът е много важен за Мицански и съотборниците му в борбата им за оцеляване във Втора Бундеслига. ФСФ Франкфурт се изкачи на 12-ото място във временното подреждане с 24 точки, на 3 над зоната на изпадащите. Мюнхен 1860 пък остава на 6-ата позиция с 42 точки. Лидер продължава да е Гройтер Фюрт, който вчера победи с 1:0 Алемания (Аахен) и събра актив от 53 точки. Българският защитник на "детелините" Асен Караславов не взе участие в двубоя, въпреки че беше на резервната скамейка.