Младата звезда на Реал (Мадрид) – Марко Асенсио, заби хеттрик във вратата на Македония, а Испания победи с 5:0 в първи двубой от от Европейското първенство в Полша за младежи.

Саул Нигес вкара гол със задна ножица, а сред голмайсторите се разписа и юношата на Барселона Жерар Деулофеу.

Резултатъ обаче не отразява случилото се на терена. Македонците имаха далеч повече възможности за гол, удариха две греди, а стражът на „Ла Фурия“ се отличи с няколко отлични спасявания.

За сметка на това Испания показа отлична успеваемост в двубоя.

Голедата започна в 10-ата минута, когато Саул Нигес получи центриране в наказателното поле и със задна ножица изненада вратаря на Македония за 1:0. Шест минути след това Асенсио получи топката на 23 метра от врата и с топовен и неспасяем шут прати топката в сглобката на вратата - 2:0.

В 35-та минута Жерар Деулофеу се разписа от дузпа, дадена за игра с ръка на Егзон Бейтулай. В 54-та минута Асенсио отбеляза второто си попадение в двубоя, след като овладя една топка пред наказателното поле, нахлу в него и с хубав удар по диагонал в далечния ъгъл на вратаря направи 4:0.

Футболистът на Реал оформи своя хеттрик в 72-та минута с мощен удар от наказателното поле в близкия ъгъл на вратаря за крайното 5:0.