През първото полувреме играчите на Италия диктуваха темпото на играе и владееха повече топката, но така и не успяха да стигнат до попадение. Най-изгодното голово положение бе пропиляно от Балотели, чийто удар бе отразен с вещина от стража на Сърбия Желко Бркич. От своя страна “плавите” разчитаха предимно на контраатаката, но и те нямаха късмета да се доберат до попадение.

След почивката първоначално картината от първото полувреме не се промени кой знае колко. Фаворизираните италианци, чийто наставник е бившият национал Пиерлуиджи Казираги, нападаха, но без резултат, докато Сърбия се бранеше и чакаше своя миг да дойде, за да изненада съперника. Нещата обаче се обърнаха на 180 градуса в последните 20 минути на срещата.

Първо Томович направи пропуска на мача, след като в 73-ата минута остана сам срещу опразнената врата на Италия, но се забави и ударът му бе отразен в последния момент от стража на “Скуадра Адзура” Консили. Само 60 секунди по-късно пък халфа на германския Херта Берлин Гойко Качар със страхотна странична ножица прати коженото кълбо право в страничната греда отляво на Консили. Това бяха и двете най-чисти положения за мача. Така определено повече за изпуснатата победа могат да съжаляват възпитаниците на Слободан Кръчмаревич.

След нулевото реми двата тима запазват съответно второто и третото място в групата с актив от по 1 точка. Лидер е Швеция, победила с 5:1 Беларус по-рано днес. /БЛИЦ