Английският младежки национал Люис Хол сбъдна детската си мечта и ще играе през този сезон за Нюкасъл. 18-годишният ляв бек сега преминава при „свраките“ от Челси под наем, а през следващото лято за постоянно, когато ще бъде активирана клауза от 28 милиона паунда плюс допълнителни седем за различни бонуси.

Любопитното е, че на 12 ноември 2022 г. Хол дебютира за Челси във Висшата лига именно в мач срещу Нюкасъл, който „сините“ спечелиха с 1:0. Хол се запалва по „свраките“ покрай баща си и чичо си, които са от североизточна Англия и фенове на тима от „Сейнт Джеймсис Парк“.

„Да играя за Нюкасъл, на който съм фен от малък, е чест и сбъдната мечта. Цялото ми семейство е от привърженици на тима и затова за мен е гордост да облека екипа на „свраките“, заяви Хол.

Левият бек има 11 мача за Челси във всички турнири, като от девет от тях са във Висшата лига. През тази година той беше обявен за Играч №1 на клубната академия на „сините“.

Друг интересен факт е свързан с дебюта на Люис Хол за младежкия национален отбор на Англия. Това стана на 10 юни тази година при загубата с 0:2 от Япония именно на стадиона на Нюкасъл.