Младежкият национал на България Александър Колев премина от втородивизионния белгийски Десел Спорт в намиращия се едно ниво по-надолу Геел-Мерхут. Според юношата на “Левски” обаче това не е крачка назад, а шанс за повече игрово време.

"На 20 години съм и не ми остава кой знае колко време да изпълня целите си във футбола. Предпочитам да играя на толкова високо ниво, колкото е възможно, но това ще стане само ако получавам достатъчно игрово време. Без шанс за игра може да спре развитието ми и затова реших да напусна Десел. В момента играя в националния отбор на България за младежи до 21 г. и силно се надявам да стигна до първия отбор. Но преди да стигна до там, имам много да се доказвам", заяви Колев.

"Геел-Мерхут не беше единственият кандидат за подписа ми. Искаха ме отбори и от Топ 5 на Трета дивизия и тим от Втора холандска лига. Но избрах Геел заради хубавия стадион, заради феновете и заради амбициите на този клуб. Това наистина ме привлича. Ще се боря усилено, за да заслужа мястото си. Надявам се да влезем във Втора дивизия възможно най-скоро", завършви Колев.