Доминик Калвърт-Люин вкара хеттрик, а Хамес Родригес реализира първия си гол във Висшата лига при домакинската победа на Евертън с 5:2 над Уест Бромич в мач от втория кръг на английския елит. „Карамелите“ доминираха в срещата и продължиха впечатляващия си старт на сезона. „Дроздовете“ пък играха през второто полувреме с човек по-малко и с мениджър, изгонен на трибуните.

Уест Бромич откри резултата в 10-ата минута след солова акция на Грейди Диангана и точен удар извън наказателното поле. Евертън изравни 21 минути по-късно, когато след намесата на ВАР беше отменено решение за засада и така беше зачетено попадение на Калвърт Люин с пета. Точно преди почивката домакините обърнаха резултата в своя полза, след като Родригес се разписа с прецизен удар от дъгата на наказателното поле, при който прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Сам Джонстън.

В добавеното време Киърън Гибс от Уест Бромич беше изгонен, а след края на първото полувреме и мениджърът Славен Билич получи червен картон след бурна словесна атака срещу рефера Майк Дийн. Въпреки двойния неприятен удар, „дроздовете“ успяха да изравнят резултата веднага след почивката с попадение на Матеу Перейра от пряк свободен удар.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Само седем минути по-късно Майкъл Кийн се разписа при добавката на удар с глава на Ричарлисън, който беше отразен от Джонстън. В 62-ата минута Калвърт-Люин вкара втория си гол, а четири минути след това оформи хеттрика си, засичайки с глава центриране от корнер на Ричарлисън.

Така Доминик Калвърт-Люин на 23 години и 187 дни стана най-младият англичанин с хеттрик за Евертън в мач от първенството за последните 32 години. През август 1988 г. Тони Коти се разписва три пъти срещу Нюкасъл, когато е на 23 години и 47 дни.

Евертън печели първите си два мача от сезон във Висшата лига за първи път от осем години. Уест Бромич от своя страна все още няма спечелена точка в елита. Както е известно, „дроздовете“ през този сезон се завърнаха в Премиършип.

0:1 Грейди Диангана (10)
1:1 Доминик Калвърт-Люин (31)
2:1 Хамес Родригес (45)
2:2 Матеу Перейра (47)
3:2 Майкъл Кийт (54)
4:2 Доминик Калвърт-Люин (62)
5:2 Доминик Калвърт-Люин (66)