Ръководството на Мейджър Лийг Сокър (МЛС) планира да забрани на футболистите да използват мобилни устройства един час преди мача на отбора им. Тази мярка ще бъде въведена във връзка с разследванията на Европол и Интерпол за уговорени срещи.

"През 2012 година МЛС стартира със специална система за ранно предупреждаване. Тя се изразява в следенето на залагания в букмейкърските къщи в цял свят. Имаме специален агент в Лас Вегас, който контролира дейността на хазарта.

От новия сезон ще въведем специална забрана. Според нея футболистите няма да могат да използват телефоните си и други електронни устройства един час преди мач. Единствено ще бъде позволено влизането в социалните мрежи.

Ще следим дори и съдиите. Вярваме в честността на МЛС. Не трябва да пренебрегваме това, което се случва по целия свят. Ще бъде наивно от наша страна да си мислим, че сме защитени.

Поради тази причина ще назначим човек, който ще трябва да създаде система за борба срещу уреждането на изхода на спортни срещи. Той ще бъде ангажиран и с вземането на допълнителни мерки за сигурност", коментираха от Лигата.