ФИФА взе изключително важни решения за бъдещето на футбола на вчерашното си заседание в Цюрих. Участие взеха представителите на футболистите и клубовете.

Една от основните теми беше промяна в системата за трансфери. От лятото на тази година организацията планира ограничение в броя на преотстъпването под наем на футболисти на 22 и повече години.

Освен това ФИФА ще организира преходен период. От началото на следващия сезон на отборите ще бъде забранено да правят повече от осем международни сделки за преотстъпване на играчи. От лятото на 2022 година този брой ще бъде намален на шест. Освен това между два клуба ще бъде разрешено извършването на три наема за играчи в рамките на един трансферен период.

На заседанието е одобрена и забрана за провеждане на официални вътрешни мачове на територията на други държави.

Третият важен въпрос, засегнат на сбирката, е създаването на фонд за изплащане на компенсации за обучение. Той ще бъде финансиран за сметка на 1% допълнителна комисионна от трансфера на играч. С това нововъведение ще се гарантира получаването на пари на различни футболни академии и школи, спомогнали за развитието на футболистите.