Хърватският национал Лука Модрич изрази голямото си удовлетворение от присъединяването към Реал (Мадрид). Той премина от английския Тотнъм в “кралския клуб” срещу 35 милиона евро трансферна сума и бе официално представен на “Сантяго Бернабеу” вчера, а по-късно даде интервю за клубните медии.

“Радвам се, че имам щастието да бъда тук – в най-великия клуб на света, пълен с невероятни футболисти и с най-добрия треньор в света. Не бих могъл да искам повече. Всяка минута очаквах нещо да се случи. Най-сетне се случи вчера вечерта (б.р. неделя вечерта). Когато ми казаха, не мога да опиша какво почувствах. Много се зарадвах”, сподели Модрич пред телевизията и официалния сайт на “белия балет”.

“Невероятно е, че треньор като Моуриньо ме поиска. Бях готов да чакам да последния миг на трансферния прозорец. Сега мисля само как да играя и да помогна на отбора. Имаше и други клубове, които се интересуваха от мен. Когато обаче чух за Реал (Мадрид), вече не исках да ходя никъде другаде”, продължи 26-годишният хърватин.

“Любимата ми позиция е в центъра на терена. Мога обаче да играя където пожелае треньорът. Ще бъде трудно да си извоювам титулярно място, но затова съм тук. Това е най-голямото предизвикателство в кариерата ми и вече искам да съм на терена”, завърши халфът.

Модрич може да дебютира за Реал (Мадрид) още в реванша срещу Барселона за Суперкупата на Испания. Първата среща завърши 3:2 за каталунците, а вторият мач на "Сантяго Бернабеу" е утре вечер от 23:30 часа българско време.