Спечелилият наградата The Best на ФИФА и „Златната топка“ на списания „Франс Футбол“ Лука Модрич бе поставен пред Кристиано Роналдо и Лионел Меси в още една престижна класация. Хърватинът от Реал (Мадрид) оглави листата на престижния британски вестник „Гардиън“ за 100-те най-добри футболисти през настоящата година.

За определянето на крайното класиране гласуваха 225 футболни експерти от 69 страни, а те избраха Модрич за победител с 246 точки пред Кристиано Роналдо от Меси и 284 точки пред Лионел от Барселона.

Всеки един от гласувалите е получил анкетна карта с имената на 500 футболисти от водещите първенства на всички континенти. Експертите посочват своя топ 40, като съответно позицията футболистите получават 40 точки за първо място, 39 за втори и т.н.

Модрич бе с важна роля за спечелването на 13-ата европейска клубна титла на Реал, както и за достигането на Хърватия до финала на световното първенство в Русия това лято.

Челната десетка на „Градиън“ допълват талантът на френския ПСЖ Килиан Мбапе, египетският голмайстор на Ливърпул Мохамед Салах, Антоан Гризман от Атлетико (Мадрид), Еден Азар от Челси, Кевин де Бройне от Ман Сити, Хари Кейн от Тотнъм и Н‘Голо Канте от Челси.

Цялата класация на 100-те най-добри футболисти за 2018 година - ТУК!