Диего Марадона се оказа прекалено слаб дори за молдовското първенство. След двудневни проби футболистът беше отпратен от старши треньора на Верис (Кишинев) Игор Доброволски. “Момчето не е лошо, определено има качества, но на този етап няма да ни свърши работа. Желая му успех”, коментира лаконично Доброволски.

Съиментикът на гениалния Дон Диего изкара само няколко дни в Молдова, но дори за това кратко време успя да се превърне в местна знаменитост. Бразилецът даде интервюта за почти всички медии в Молдова, пред които разказа любопитната си семейна история. И бразилският Марадона играе с №10 на фланелката, но освен това, еднаквото име и дребничкият ръст приликите му с феноменалния играч свършват дотук. Оказа се, че баща му бил голям фен на футбола и не пропускал мач по телевизията.

25-годишният Диего Марадона Петриаджи има двама братя, които също носят имената на велики футболисти.

“Татко е голям поклонник на Марадона и изобщо на футбола. Аз имам двама братя. Единият се нарича Мишел Платини, а другият - Роберто Ривелиньо”, обясни бразилският халф. За последно Марадона се е подвизавал за малтийския Моста. Журналисти в Молдова си направиха шега с атрактивното семейство, като написаха, че в близките месеци на проби в местни клубове се чакат и Платини и Ривелиньо…