Джанлуиджи Донарума. Вратарят на Милан, което дебютира едва на 16 години и сбъдна мечтата на милиони деца и тийнейджъри по света - да играят с екипа на любимия си отбор. Той не само носи фланелката, както правят мнозина в кварталните мачлета, а вече е италиански национал и прикова вниманието на милиони по света. 

Детето-чудо на Милан май е повече от суперталант, който рано-рано става звезда. Донарума, който на 25 февруари навърши 18 години, може да е онова намигване на съдбата, онзи лъч, за който мнозина казваха - вече няма такива футболисти. Футболист, който може да излезе от школата, да играе и носи победи на любимия отбор и да радва феновете, какъвто е той самият. 

Фенското в него дори надделява, когато е на 13 години пише гневен статус в социалните мрежи, с който иска оставката на тогавашния треньор н Милан Масимилиано Алегри. 

Днес той има всичко, но не лети в облаците. Не търси пари и трансфер, с който да е по-близо до трофеите и славата, което правят мнозина. Играе за любимия отбор, иска да остане доживот и просто изживява мечтата си. 

"Понякога чувствам леко напрежение, но държа всичко под контрол. Не мисля за това дали ще оправдая нечии очаквания. Просто играя като на видео игра. Всичко става толкова бързо, че се опитвам да изживея всеки момент, без да се ограничавам. Все още ми е странно, че съм вратар на любимия си отбор, но чувството е страхотно. Всеки път, когато изляза от тунела, за да бъда на терена или на резервната скамейка, изживявам детската си мечта", разкрива Донарума. 

"Водих го на проби в Интер и Ювентус. Наполи също го искаха, но той бе категоричен - искаше в Милан", разкрива баща му, а самият Донарума признава, че няма проблем да прекара живота си в един-единствен отбор, тъй като е фен именно на Милан. 

Макар агент на вратаря да е представителят на Ибрахимович и Погба - Мино Райола, който може да го прати във всеки европейски гранд - не е невъзможно Донарума да се нареди до Паоло Малдини, Франко Барези и други, които също като него тръгнаха от Милан и постигнаха всичко, водени от желанието да останат в любимия отбор.

Бързото развитие на Джанлуиджи донякъде се дължи и на брат му Антонио (26 г.), който сега играе в Гърция, но е част от школата на Милан, когато настоящият страж на "росонерите" решава да последва пътя му. Влияние оказват и чисто природните дадености на Джанлуиджи, който е толкова висок, че майка му трябва да носи акта му за раждане на всеки мач при 11-годишните, за да докаже, че не е по-голям и има право да играе.

Всъщност, Донарума е голям. Истински гигант е. А за да стане и голям вратар, сред най-добрите в историята, му е нужно още доста време. Бъдете сигурни, че той ще стори и невъзможното, за да го постигне...