Халфът на Ювентус Клаудио Маркизио е пред трансфер в Монако. Това съобщи вестник "Екип". За италианския национал босът на "монегаските" Рибольовльов е готов да извади 25 милиона евро. На самия футболист е предложена заплата от 6 милиона евро на сезон. Така Маркизио може да преосмисли своето решение. Преди две седмици той обяви, че остава в Торино и през следващия сезон. Той, като отрече всякакви информации, че ще премине в английския гранд Манчестър Юнайтед.

“Не се виждам в друг отбор, далеч от Ювентус . Ще е абсурдно да си тръгна точно когато започнахме да печелим, заяви тогава италианският национал. - Не се интересувам от слухове, щастлив съм в Юве и искам да подпиша нов договор.” 27-годишният халф обаче явно е съгласен да опита предизвикателство извън Серия “А”, въпреки че има договор със “Старата госпожа” до лятото на 2016 г.

Монако пък продължава с мащабната си селекция. Новакът в Лига 1 вече привлече звездите на Порто Жоао Моутиньо и Джеймс Родригес за общо 60 милиона паунда, както и защитника Рикардо Карвальо от Реал (Мадрид). В следващите дни се очакват да бъдат финализирани трансферите на голмайстора на Атлетико (Мадрид) Радамел Фалкао и вратаря на Барселона Виктор Валдес.