Шампионът ПСЖ изненадващо загуби у дома от Монако с 0:2 в мач от 26-ия кръг на френската Лига 1. Това се случва само няколко дни след впечатляващата победа на парижани с 4:1 срещу Барселона на „Камп Ноу“ в първи 1/8-финален двубой помежду им в Шампионската лига. Победата за „монегаските“ над този съперник е втора за сезона след 3:2 на свой терен в края на ноември миналата година. Те прекъснаха серия от пет поредни успеха на шампионите във всички турнири.

Халфът Софиан Диоп (6) шокира парижани още в самото начало след пас на Рубен Агилар, а до края на първата част домакините в отсъствието на контузения Неймар, но с Килиан Мбапе в редиците си не съумяха да отвърнат на удара.

Точно шест минути и след началото на втората част чилийският защитник Гилермо Марипан (51) прати топката за втори път в мрежата на шампионите. До края на мача Мбапе и компания не успяха да реагират и да вкарат поне почетен гол.

След успеха си Монако остава четвърти с 52 точки, но вече е само на 2 зад ПСЖ, който изостава на една от втория Олимпик (Лион) и на 4 от лидера Лил.