Лидерът в класирането на френската Лига 1 Монако е направил оферта за мажоритарния пакет от акции на втородивизионния белгийски Серкъл (Брюж). Новината беше съобщена от официалния сайт на „монегаските“. Счита се, че клубът от княжеството цели да се възползва от добрата белгийска школа за развитие на млади таланти.

„Общото събрание на акционерите на Серкюл (Брюж) ще разгледа офертата и ще вземе решение до края на месеца. Този проект е част от стратегията на Монако за развитие на млади футболисти. Нашият клуб може да се поучи от ноу-хауто на Белгийската школа, като в същото време Серкъл няма да загуби значението си за местния футбол. Първата ни цел ще бъде завръщането на Серкъл (Брюж) в елита“, обявиха от Монако.

„Публична тайна е, че издържането на отбор във втора белгийска дивизия е трудна работа заради по-малките суми за маркетингови и телевизионни права. Сега получаваме предложение за успешен брак. Нашите акционери трябва да разгледат офертата и дадат одобрението си, за да продължим преговорите с Монако и евентуално да финализираме сделката в следващите седмици“, коментираха от Серкъл (Брюж).