Mонако продължава да страда под ръководството на Тиери Анри. Този път тимът стана жертва на вдъховения белгийски Брюж, който осъществи погром над своя съперник и победи с 4:0 като гост в среща от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Нещата на "Стад Люс II" бяха решени още през първото полувреме, когато два гола на Ханс Ванакен (12' и 17' - от дузпа) и Уесли (24') свалиха ниско гарда на съперника. 5 минути преди края на срещата капитанът Рууд Вормер оформи крайния резултат, носейки първа победа на Брюж в турнира от 2005 година насам (когато печелят с 3:2 над Рапид Виена).

След този успех белгийците са запечатаха стабилно на 3-ото място в Група А на надпреврата - с актив от 4 точки, оставяйки "монегаските" последни с едва 1 точка. Първите две места изглежда ще бъдат разпределни между фаворитите Атлетико Мадрид (6 т.) и Борусия Доортмунд (9 т.).

Това бе пети мач на френската легенда Анри на треньорското поприще. Бившият нападател обаче продължава да няма нито един успех, след като до момента е записал 3 загуби и 2 равенства във всички турнири. Статистиката също продължава да е плачевна за Монако, който е записал едва 1 успех в последните си 15 официални мача.

Преди началото на срещата Анри трябваше да се справя с куп контузени играчи. Аут за домакините бяха Рони Лопес, Пиетро Пелегри, Даниел Субашич, Кевин Н‘Дорам и Жан Еудес Аулу, Стеван Йоветич и Уилям Геубелс. Радващото за "монегаските" бе присъствието на колумбийския нападател Радамел Фалкао, който поведе атаката на тима, но така и не помогна с кой знае колко.

Гостите излязоха в оптимален състав и търсещи трите точки. Те стартираха атомно, след като реализираха на три пъти в рамките на 12 минути през първата част – между 12-ата и 24-ата.

Първият гол падна след хубав пробив на Матс Ритс отдясно в 21-ата минута. Халфът стигна до аутлинията, но току преди топката излезе от очертанията на терена, я пусна успоредно на голлинията. На далечната греда непокрит се оказа Ванакен, който на празна врата даде аванс на своите.

5 минути по-късно нападателят реализира и дузпа, дадена за игра с ръка на Антонио Барека в наказателното поле на домакините. 7 по-късно нападателят на Брюж Уесли се разходи необезпокояван пред наказателното поле на Монако и с десния крак шутира в далечния ъгъл, не оставяйки шансове на Диего Беналио.

През втората част Монако опита да отговори. Тимът имаше териториалното предимство, но бе придвидим. Въпреки големият брой удар, ниската ефективност пред вратата на съперника позволи на белгийците да запазят мрежата си „суха“.

В края на срещата Брюж стигна до четвърти гол. Негов автор бе капитанът Рууд Вормер, който се възползва от лоша игра в защита на бранител на „монегаските“, стигна до топката след дълго подаване и сам срещу вратаря реализира по диагонал последното попадение за своя тим.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ