Попълнете търсена ключова дума или фраза

Монпелие излезе втори във Франция, ексцесии с фенове прекъсваха мача на два пъти

https://blitz.bg/sport/svetoven-futbol/monpelie-izleze-vtori-vv-frantsiya-ekstsesii-s-fenove-preksvakha-macha-na-dva-pti_412690.html Blitz.bg/Sport

Паднала ограда в сектора с привърженици на Ним стана причина за спиране на срещата

1 от 1

Монпелие разби у дома новака този сезон Ним с 3:0 в среща от осмия кръг на френската Лига 1 и се изкачи до втората позиция, превръщайки се в новия първи преследвач на шампиона и лидер ПСЖ. Срещата на два пъти бе прекъсвана заради счупена ограда зад вратата на гостите.

Камерунецът Амброуз Ойонго (28) вкара първия гол, а мачът бе прекъснат за няколко минути заради паднала ограда зад вратата, при което фенове на домакините се озоваха на терена. В последните секунди на даденото огромно продължение на първата част Анди Делорт (90+10-дузпа) удвои аванса на домакините.

След почивката Гаетан Лаборде (78) оформи крайния резултат след подаване на Флоран Миле. Три минути след това мачът отново бе спрян заради опит на феновете на Монпелие да нахлуят на терена през счупената ограда, довело до намесата на полицията. В този момент футболистите на Ним дори се прибраха в съблекалнята, но половин час по-късно се върнаха и доиграха срещата.

Това бе четвърта победа за сезона в актива на Монпелие, който вече е втори с 15 точки. Ним заема 14-а позиция с 9 точки.

Резултатите от осмия кръг в Лига 1:
Рен - Тулуза 1:1
Монпелие - Ним 3:0
Лил - Олимпик Марсилия - по-късно днес

в събота: 
Ница - Пари Сен Жермен 0:3
Анже - Гинган 0:1 
Каен - Амиен 1:0 
Олимпик Лион - Нант 1:1
Реймс - Бордо 0:0 
Страсбург - Дижон 3:0

в петък:
Сент Етиен - Монако 2:0

 

Още по темата

Коментирай

1 Коментар