Старши треньорът на Рома Винченцо Монтела заяви, че е останал довоелен от играта на тима си въпреки загубата от Шахтьор в Донецк с 0:3 и отпадането с общ резултат 2:6 от 1/8-финалната фаза в Шампионската лига.

"След неуспешното начало станахме доста нервни, но въпреки поражението, останах доволен от играта ни. Всички играчи на Рома се отнесоха професионално към мача и изпълниха моите указания. В някои моменти дори превъзхождахме Шахтьор. Не заслужавахме такова поражение. В първите 30 минути играхме отлично, така че не виждам причина да се правят трагедии. Трябва да разгледаме грешките, които допуснахме", сподели Монтела.

"Аз съм определил кой да изпълнява дузпите, ако Тоти не е на терена. И това е Давид Писаро. Както беше срещу Лече, когато той вкара. Днес обаче той поиска от Писаро да бие Давид му е отстъпил. Съжалявам за Марко и за Рома, но няма нищо ненормално. Истината е, че изиграхме добър мач до червения картон на Мексес. Той промени мача. След като останахме по-малко те използваха добре крилата. През първата част не им позволихме никакви контраатаки, но през второто полувреме това беше основното им оръжие", допълни младият специалист. /БЛИЦ