Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела се надява, че ще запази поста си, въпреки че „виолетовите” отпаднаха от миналогодишния носител на трофея Севиля с общ резултат 0:5 в полуфиналите на Лига Европа. 40-годишният специалист смята, че възпитаниците му са нямали късмет и в двата мача срещу андалусци.

„Нямахме късмет и в двата мача, докато Севиля на практика имаше 100% успех пред гола, реализирайки почти всичките си възможности. Нашият процент бе 0. Търсехме попадение до последния съдийски сигнал, макар и да знаехме, че няма как да се класираме. Смятам, че отборът заслужава повече уважение за това, което постигна този сезон”, сподели след реванша във Флоренция.

"Имам договор с Фиорентина, но ще преценя всичко след края на сезона. Може шефовете да решат, че не ме искат на скамейката, ако не са доволни от мен. С ресурсите, с които разполагаме, смятам, че постигнахме повече отколкото се очакваше. Надявам се да продължа да работя с тези играчи, които показаха голям характер. Те са бъдещето на Фиорентина", допълни младият специалист.