Българският национал Валентин Антов и Монца спечелиха промоция за Серия „А“. Това стана факт след победа с 4:3 след продължения като гост Пиза във финалния плейоф за класиране в елита. Първият мач, игран на 26 май, беше завършил 2:1 за Монца, който за първи път в 110-годишната си история ще бъде част от най-силните отбори в Италия.

Антов беше в групата на “бианкоросите“, но не взе участие в драматични успех. Така той завършва сезона в Серия „Б“ с актив от 7 мача, една асистенция и един жълт картон.

Още в 44-ата секунда Ернесто Торегроса даде аванс на Пиза, след като се възползва от грешка на Лоренцо Калдирола. В деветата минута домакините вече водеха с 2:0. Хьортюр Хермансон се разписа с глава след центриране Пиетро Беруато.

Хосе Мачин върна един гол за гостите в 20-ата минута. 11-минути преди края на мача Монца изравни за 2:2 с попадение на датчанина Кристиан Гюткяер. Гостите вече се виждаха участници в Серия „А“, когато в последната минута Джузепе Мастину вкара трети гол за Пиза и прати мача в продължения.

Още в шестата минута на първото продължение Лука Мароне беше точен за 3:3. Той вкара с глава след центриране на Салваторе Молина. Само пет минути по-късно Гюткяер с втория си гол в мача гарантира на Монца класирането за Серия „А“.

През новия сезон в италианския футболен елит като новаци ще играят още Лече и Кремонезе, които завършиха на първите две места в Серия „Б“ и спечелиха директни промоции.