Нападателят на Реал (Мадрид) Алваро Мората призна, че трудно би се върнал отново в клуба. Вчера бе постигната договорка между испанския шампион и Челси за голмайстора и той ще носи синия екип следващия сезон. Мората ще подпише с английския шампион за 5 години и ще получава по 9 млн. евро на сезон.

“Странно лято за мен, случиха се много неща. В крайна сметка, отивам в клуба, който ме следи от няколко години. Щастлив съм. Бях готов за всякакво развитие, но това беше нещото, което желаех. Тъжно е, че напускам Реал, но се надявам в Челси всичко да се развие добре за мен”, заяви Мората.

“Винаги ще подкрепям Реал, освен ако не се изправят срещу Челси. Да се върна за трети път? Едва ли. Сега не мисля за това. Благодарих на Зинедин Зидан и му пожелах много успехи. В никакъв случай не си тръгвам разочарован. Все пак през последния сезон спечелих четири купи, включително и трофея в Шампионската лига. Радвам се, че последният път, когато облякох бялата фланелка, беше на “Сибелес”. Оставям много приятели в отбора и ще продължа да поддържам връзка с тях”, продължи нападателят.

“Няма да съм напълно спокоен, докато не премина прегледите и не подпиша. Виждали сме да се случват всякакви неща в последния момент. Нямам търпение да започна тренировки с новите си съотборници. Чудесно е, че отново ще се събера с треньора, който показа най-голямо доверие в мен. Нямам нищо против да се срещна с Реал в Шампионската лига, това ще означава, че и двата тима са стигнали напред в турнира. Вече говорих със Сесар Аспиликуета. Фернандо Торес също ми даде няколко съвета”, добави Мората.