Собственикът на Интер Масимо Морати нявма да уволнява бразилския наставник Леонардо преди края на този сезон, въпреки че подобни съобщения се появиха в медиите на Апенините.

Морати е останал безен от четирите загуби в последните пет мача на Интер, както и от това, че досега воденият от Леонардо отбор е инкасирал поражения във всичките важни срещи, в които е участвал. Собственикът на "нерадзурите" е сериозно притеснен, че отборът може да загуби третото място от Лацио или Удинезе, които го следват плътно по петите. Въпреки това той не смята да освобождава поне засега Леонардо. 

“Без съмнение, се намираме в криза, която се дължи на физическа и психическа умора. Не бяхме на нужното ниво, когато трябваше. Въпросът с бъдещето на Леонардо обаче не стои на дневен ред, няма промяна. Той се радваше на много успехи, до мача с Милан. Очаквахме максимума. Вместо това, сбъркахме, като пуснахме играчите в почивка заради националните отбори. Бяхме убедени, че сме в страхотна форма. А вместо това, бяхме много уморени”, сподели Морати. 

“Леонардо опитва всичко по силите си. Според мен се справя добре, но такива ситуации са трудни за овладяване. Надяваме се, че той отново ще започне да върши нещата добре, макар че се нуждаем от седмица почивка", допълни босът. /БЛИЦ