ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Мощна полицейска акция е довела до нахлуване на униформени служители в сградите на две знакови министерства. Операцията а проведена от Централния офис за борба срещу корупцията и финансовите измами на Франция, както и от Националния инспекторат на полицията.

Акцията е във връзка с подозрения за данъчна измама, извършена с политически протекции, при трансфера на бразилската футболна звезда Неймар от Барселона в ПСЖ през 2017 г. срещу 222 милиона евро.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Разследващите, водени от магистратите Венсан Ламоние и Серж Турнаире, са влезли в сградата на Министерството на финансите, както и в това на икономиката. Проверени са и няколко департамента на Генералния директорат по публичните финанси, включително и бившия му генерален директор Жером Фурнел, назначен на скоро за шеф на кабинета на икономическия министър Брюно льо Мари.

Разпитан е и бившият заместник-председател на Парламента Югес Ренсон. Той е заподозрян в търговия с влияние, която е осигурила протекции и данъчни предимства на ПСЖ при сделката за Неймар. В цялата ситуация е намесен и бившият министър на акциите и публичните сметки Жералд Дармнен, изпълнявам длъжността в периода 2017-2020 г.