Португалският наставник на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо изрази задоволството си от привличането на нападателя Емануел Адебайо и обяви, че тогоанецът бързо ще се адаптира към новия си отбор.

"Много е важно за отбора да има трима нападатели. Сега, без Игуаин, е супер да имаме две опции. Аз съм развълнуван и се надявам за Игуаин с цялото си сърце, защото да имаме трима нападатели е идеалната ситуация. Адебайор и Карим са различни, но допълващи се", заяви Моуриньо.

"Емануел не е играл от началото на декември, но е бил контузен и е тренирал всеки ден. За един нападател е по-трудно да отиде в друг отбор, защото не е играл. Емануел обаче има много опит, играл е в големи отбори и е свикнал с натиска да гони задължителна победа. Смятам, че той ще се адаптира лесно към отбора", каза още португалският специалист.

"Той напусна Арсенал за много пари, но с идването на Манчини и неговите различни идеи е изпитвал чувство на неудовлетвореност за играч, който иска да се подобрява всеки ден. Той ще бъде обичан и е горд да играе за клуб като Реал (Мадрид). Адебайор е играч, който аз много харесвам", завърши Специалния. /БЛИЦ