Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обяви, че няма треньор в Англия, който да е толкова добър, колкото е той. "Сините" отпаднаха от ПСЖ в Шампионската лига в сряда, а днес могат увеличат на осем точки аванса си на върха във Висшата лига. За целта е необходима победа над Саутхемптън.

"Хората се притесняват прекалено много за мен. Те не знаят какво ме прави щастлив. А то е, преди всичко, когато се сравнявам с някого. И забелязвам само няколко души, които могат да се мерят с мен по успехи. В останалите пък виждам прекалено голяма разлика, огромна дистанция с цялото уважение, което заслужават. Не водя битка, напротив, имам сериозен респект към тях.

Но във Висшата лига кой е европейски шампион? Аз и Ван Гаал? Да? Колкото човека са спечелили Висшата лига повече от два пъти? Господин Венгер и аз.

Колко са тези, спечелили всеки турнир в страната? Суперкупата, Купата на Лигата, ФА Къп, Висшата лига? Колко са? Колко са те?

Нека обърнем внимание на Европа като цяло. Колко са спечелилите седем шампионски титли? Колко са треньорите с два успеха в Шампионската лига? Анчелоти има три, Ван Гаал два, Пеп два... Аз не се причислявам към тях. Притеснявате се прекалено много за мен.

Но какво ме кара да се чувствам толкова специален - аз съм над всичко това. Мислите си, че ми пука за глупостите, които чета? Така ли е? Не, не ми пука", заяви Специалния пред журналистите.