Жозе Моуриньо елегантно засегна колегата си Юрген Клоп преди мача между двата тима за първенство. В неделя Ливърпул приема на „Анфилд” Манчестър Юнайтед.

Специалния заяви на пресконференция, че е важно колко трофея имаш на мястото, където работиш. До момента Клоп, който е начело на мърсисайдци от октомври 2015-а, няма нито един. Моуриньо начело на „червените дяволи” има три – Лига Европа, Купата на Лигата и Суперкупата на Англия.

"Мисля, че трофеите имат значение. Особено когато имаш потенциала да се бориш за тях и когато ясно си обявил, че целта ти е да спечелиш такъв. Да твърдиш понякога, че не се бориш за нещо, не е много интелигентно", заяви Моуриньо.

" Знаем, че в неделя ще се изправим срещу лидера, срещу отбор, който лети, но ние имаме качества, имаме потенциал дори при всичките ни проблеми и съмнения, които имаме от гледна точка на селекция, тактика, подход, философия... Трябва да сглобим състав, който да е способен да победи", добави мениджърът на "червените дяволи".

Маркос Рохо, Крис Смолинг, Диого Далот, Матео Дармиан, Люк Шоу и Виктор Линдельоф са с контузии.

"Никой от тях не тренира вчера. Днес ще се включат леко, за да получим отговор дали утре можем да увеличим натоварването и да използваме някои в неделя. Надявам се част от тях да бъдат на разположение, но други със сигурност няма да бъдат", каза още Моуриньо. 
АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019