Смело изказване направи новият треньор на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо във връзка с наградата на “Франс Футбол” – “Златната топка”.
 
"Не може да дадеш "Златната топка" на Иниеста, защото, макар да вкара победния гол на Мондиала, в останалото време беше контузен”, отсече Специалния по адрес на халфа на Испания и Барселона.
 
“Не може и на Форлан, тъй като, въпреки че направи добро световно първенство и спечели Лига Европа, Атлетико отпадна от Шампионската лига. Справедлива ли ви се струва тази система? Приза заслужава Снайдер, защото спечели всичко, винаги бе с решаваща роля и стигна финал на Мондиала. След него е Чави", добави Моуриньо.
 
Той разкри и причините да отиде на "Бернабеу": "Беше най-добрият момент за този опит след десет години на успехи и големи клубове като Челси и Интер. Бях в точната възраст и зрялост след изстискващия италиански шампионат. Това е Мадрид и не можеш да го промениш, ако не можеш да живееш с този стрес, не приемаш да дойдеш. За малко години минаха Капело, Шустер, Рамос и Пелегрини. Трябва стабилност.
 
В момента не съм вманиачен за титли, иначе щях да съм още в Интер с шест купи за печелене. Няма да има и изненади в Шампионската лига: фаворити сме ние, Барселона, Интер, Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен.
 
Срещу нас винаги се затварят и опитват да ни бият на контраатака. Дори и в контрола съперникът играе с нас все едно е на финал на Мондиал. Това лято един треньор направи четири смени от 90-ата до 94-тата минута, за да запази 0:0. Трябва да се подготвя тактически за възможността при наша загуба на топката да ни атакуват моментално, както и да потърся решение за отваряне на защити, които предвиждаме да се затворят.
 
Ако Реал Мадрид си мръдне и пръста за привличане на играч, се отключва буря. Доволен съм обаче от селекцията. Йозил и Хедира са добри играчи, млади и им оставаше година договор, така че ги взехме за 25 млн. евро, една разумна цена", добавя португалецът.