Наставникът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо заяви, че бившият му тим Интер има сили да навакса пасива си от 3 гола и да елиминира Шалке 04 в 1/4-финалната фаза на Шампионската лига. В първия мач на “Джузепе Меаца” в Милано европейския клубен първенец Интер преживя истински кошмар и падна от вицешампиона на Германия с 2:5. Мачът в Гелзенкирхен тази вечер е от 21:45 часа българско време.

“Знам, че този отбор има характер, личност, силно приятелство между играчите и не се страхува от сложни ситуации, това е Интер. Трудно е да се бие с 4:0, но Интер може да го направи”, сподели очакванията си Моуриньо, който триумфира с “нерадзурите” в Шампионската лига миналия сезон.

“Масимо Морати и аз си пожелахме късмет един на друг. Не е тайна, че аз харесвам Интер и това, което винаги бих искал е те да печелят. Точно сега те са шампиони на Европа, но не е написано, че шампионите винаги ще бият. Те могат и да губят с достойнство. Ще подкрепям Интер, но да ги подкрепям не винаги е достатъчно. От тях зависи да си свършат работата”, допълни Специалния.

Само един отбор в историята на евротурнирите е наваксвал три гола пасив след първия мач у дома и след това е продължавал напред. През сезон 2009/10 в плейофите на Лига Европа Динамо Букурещ бе наказан със служебна домакинска загуба 0:3 от Слован Либерец заради ексцесии по трибуните. Румънският гранд обаче победи с 3:0 на рееанша и след 9:8 при изпълнението на дузпи отстрани чешкия тим. /БЛИЦ