Треньорът на Интер Жозе Моуриньо е помолил ръководството на Реал Мадрид да не се бави с предложението си да поеме „белия балет”, информира “Ас”. През последните месеци се заговори, че специалистът ще е следващият треньор на кралския клуб. Португалецът настоява контрактът да бъде подписан още тази седмица, за да е сигурен за бъдещето си на „Сантяго Бернабеу”.

“Моуриньо ясно е заявил на Реал: “Ако ме искате, кажете ми го сега”, заяви директорът на испанската спортна програма “Напречна греда" по радио "Кадена СЕР" Хосе Рамон де ла Морена.

Моуриньо настоява ръководството на Реал да побърза с решението си, а по всичко личи, че дните на Мануел Пелегрини вече са преброени. Босовете на „белия балет” не са доволни от представянето на тима през изминалия сезон, след като титлата е почти загубена, а отпадането от Шампионската лига направи на пух и прах надеждите на феновете.

Специалния е решил да напусне "Джузепе Меаца" дори и да завоюва требъл. Португалският треньор търси ново предизвикателство. "Дали ще продължа? Интер вече върви сам. И да сменим треньора, и играчите, отборът може да продължи напред", сподели Моуриньо, след като спечели Купата на Италия./БЛИЦ