Жозе Моуриньо е отказал няколко оферти на Манчестър Сити. Наставникът на Интер заяви, че ще изпълни договора си с "нерадзурите", който е до 2012 година. В същото време обаче приближени до треньора разкриват, че това е една от причините той да откаже мултимилионно предложение от Сити.

Според източници на "Дейли Мейл" амбицията на Моуриньо е да наследи Сър Алекс Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед. Португалецът дори е готов да чака колкото е необходимо. Неостаряващият Сър Алекс този четвъртък ще навърши 68 години, но това едва ли го навежда на мисълта да прекрати треньорската си професия, което може да принуди Жозе да се точи за поста още доста време.
 
Информациите на Острова са, че Фъргюсън ще препоръча именно Моуриньо за свой наследник, когато дойде моментът за избор на нов наставник на Манчестър Юнайтед. Шотландският спец не крие, че симпатизира на Жозе, който в първите си три години начело на Челси завърши на едно от първите две места във Висшата лига. Португалецът е и единственият треньор, различен от Сър Алекс, печелил Премиършип през последните пет години. /БЛИЦ