Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо вярва, че Бранислав Иванович е един от най-добрите трансфери в историята на клуба. Сръбският национал отбеляза победния гол при успеха с 2:1 над Астън Вила през уикенда, с който "сините" вече имат 7 точки аванс пред Манчестър Сити. Иванович премина на "Стамфорд Бридж" през 2008 година от Локомотив (Москва).

"Мисля, че е едно от най-значимите попълнения на клуба. Той пристигна веднага, след като приключи първият ми период в Челси. Иванович е като животно, притежава голямо сърце. Но по-важното е как ние, като клуб, се отнасяме с него, с хора като Джон Кери и Гари Кейхил. Без момчета като тях няма как да успееш. Всеки отбор се нуждае от артист като Еден Азар, от защитник като Бранислав. Когато ги комбинираш, получаваш истински отбор.

Всеки нападател ще се гордее, когато отбележи значим гол, невероятен гол. Но когато той е при 3:0, 4:0, тогава чувството е друго. Бранислав е страхотно момче. Това, което прави за нас, е невероятно", коментира Моуриньо.

За седем години в Лондон сръбският национал спечели три пъти ФА Къп, Висшата лига, Шампионската лига, Лига Европа и Къмюнити Шийлд.