Португалският треньор на Интер Жозе Моуриньо е най-добрият футболен треньор в света към този момент. Това показва резултатът от гласуването между водещите футболни журналисти в света. Вотът се състоя на 73-ия редовен конгрес на Международната асоциация на спортните медии (АИПС) в турския курорт Анталия.

Въпросът „Кой е най-добрият треньор в света?” бе зададен на 200 спортни журналисти от 96 държави. Най-много гласове спечели старши треньорът на Интер - Моуриньо, който зае първото място с 36 процента.
Втори с 20 процента е мениджърът на Манчестър Юнайтед - Алекс Фъргюсън, докато третото място с 13.3 процента зае турският национален селекционер Гуус Хидинк.
 
В друго гласуване - това за най-вероятен голмайстор на предстоящото световно първенство, категоричен победител стана футболистът на Барселона - Лионел Меси. Аржентинският национал бе предпочетен от 43 процента от анкетираните, докато втори и трети останаха съответно английският нападател Уейн Рууни от Манчестър Юнайтед и бразилският плеймейкър Кака от Реал.
 
Бразилия е фаворит за спечелването на световната титла според най-популярните футболни журналисти от цял свят. 5-кратните шампиони на планетата бяха предпочетени от 28.3 процента от анкетираните, като само 4.4 процента по-малко гласуваха за Аржентина. Трети останаха европейските шампиони от Испания.
 
Най-добрите треньори в света в момента
Жозе Моуриньо (Интер)        36,09%
Алекс Фъргюсън (Ман Юн)  20,00%
Гуус Хидинк (Турция)            13,30%
Фабио Капело (Англия)         9,30%
Марчело Липи (Италия)         8,00%
Дунга (Бразилия)                 6,70%
Марсело Биелса (Чили)       4,00%
Луис ван Гаал (Байерн)       2,70%