Жозе Моуриньо продължава да надъхва Валери Божинов за голова корида в "калчото". Специалния за втори път поздрави по телефона голеадора на Парма - този път за наказателното попадение срещу Фиорентина за 1:1.

Треньорът на шампиона и настоящ лидер Интер вече адмирира българина за победния му гол над преследвача Милан за 1:0. Специалния, разбира се, очаква силно Валери да удари смъртоносно и Рома на 2 май в града на Верди.

"Ти винаги искаш да бележиш и успяваш!", пише Моуриньо в SMS до Бож.

"Поздравления! Имаш луд български характер! Като този на Стоичков, с когото работих през 96-а като помощник в Барса. Абсолютно сте еднакви - емоция и страст! Аз съм млад треньор, а ти млад играч и дано някога съдбата ни събере да работим заедно. А дотогава продължавай с головете! Прегръдки и успех!", пише още Моуриньо на българския реализатор.

Осмият гол на лекувалия дълго контузии Божинов реално има цената на двайсета точка за Парма от общо 43 на тима. Всички негови попадения са безценни за победи и ремита срещу Интер (1:1), Милан (1:0), Лацио (2:1), Бари (2:0), Аталанта (1:0), Сиена (1:0) и Фиорентина (3:2 и 1:1). Именно заради тази златна серия националът ни получи за 3 дни самолета на собственика на "дуковете" - предприемача Томази Жирарди, твърди "Труд". И в момента Божинов е в София за празниците, като ще отпътува днес със съпругата си фолкдивата Алисия и техния син Валери-младши. /БЛИЦ