Жозе Моуриньо е нарекъл съдията Джонатан Мос "ши.ано слаб" на полувремето на мача от Висшата лига срещу Уест Хям.

Това стана ясно, след като Футболната Асоциация разсекрети доклада на рефера. Както е известно, Специалния беше изгонен на трибуните при загубата на неговия отбор с 1:2 на "Ъптън Парк” за поведението си на почивката. Изцепката донесе един мач наказание и 40 000 паунда глоба.

Ето и какво пише в доклада на Мос:
"Когато аз и колегите ми напуснахме терена на почивката, влязохме в тунела и се отправихме към нашата съблекалня. Г-н Моуриньо ни чакаше видимо афектиран и започна агресивно да ни пита за нашите решения. Вместо да говоря пред хората с него, го помолих да влезе в коридора на моята съблекалня и, придружен от Саймън Сътън, мениджърът по сигурността на Уест Хям, г-н Моуриньо ме пита за едно нарушение, една засада и изчистване от голлинията. Дадох му кратки отговори на неговите въпроси. След това го помолих да напусне стаята. Той отказа. Помолих го пак. След като отказа отново, помолих г-н Сътън да го изведе от стаята. В този момент г-н Моуриньо стана много агресивен и нервен. Той крещеше "Вие, ши*аните съдии, сте слаби... Венгер е прав за теб.... Ти си ши*ано слаб”. Посъветвах г-н Моуриньо да не заема позицията си на скамейката за втората част от мача."

През септември мениджърът на Арсенал Арсен Венгер нарече същия рефер „слаб и наивен” за решението му да изгони Габриел Паулиста с червен картон за сблъсък с Диего Коста.