Португалският треньор на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо обидил жестоко германския национал Месут Йозил пред погледа на останалите му съотборници.

Според мадридския вестник „Ас” това се случило на полувремето от 1/8-финалния реванш срещу Манчестър Юнайтед, спечелен от „белия балет” с 2:1 на „Олд Трафорд”. Тогава германският национал бе незабележим през първото полувреме и както много от колегите си игра неубедително. На полувремето обаче именно Йозил го отнесъл за сметка на всички останали, след като Специалния буквално му казал: „Ти направо се *сра!”

След почивката на мача именно Йозил даде страхотен пас с пета преди гола на Кристиано Роналдо, който се оказа и победен в мача и класира „белия балет” за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Обидите към Йозил пък не са за първи път, след като в края на септември миналата година Моуриньо отново го атакувал в съблекалнята на полувремето на мача срешу Депортиво (Ла Коруня) с думите: „Ти си безполезен за Реал!” В този момент резултатът бе 3:1 в полза на „кралския клуб”, който впоследствие спечели с 5:1. Тогава Йозил бе сменен на почивката, а от солидарност към него Серхио Рамос носил през втората част под своя екип фланелка с името на германския национал.

Подбора на думи на Моуриньо е жесток, но не е никаква тайна, че в съблекалнята на Реал (Мадрид) понякога се говори твърде директно. В началото на годината възникна скандал в съблекалнята между Моуриньо, Серхио Рамос и Икер Касияс, който по-късно стана и обществено достояние.