Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разкритикува ръководителите, отговарящи за програмата на английската Висша лига, както и УЕФА. Специалния е недоволен, че „червените дяволи” не играят мачове за първенство в понеделник, както и от факта, че УЕФА позволява да се играят срещи при тежки условия като в Украйна по средата на декември. Утре от 20:00 часа българско време Манчестър Юнайтед гостува на украинския Зоря в последен мач от груповата фаза на Лига Европа.

„Казах в началото, че Лига Европа е важен турнир за нас. Трудно е обаче, тъй като се налага да играем в четвъртък и след това в неделя. Никога нямаме мач в понеделник, за да можем да си починем един ден повече и да се подготвим по-добре. Въпреки това ще се опитаме да спечелим и да се класираме за елиминациите. След това лека полека ще се опитаме да стигнем възможно най-далеч”, сподели Моуриньо преди утрешния сблъсък.

„Студено е, теренът е лош, твърд и заледен. Мисля, че в УЕФА знаят много добре какво е състоянието на терена. Всичко са наясно, че условията в Украйна и Източна Европа в средата на декември са повече от тежки. УЕФА би трябвало да промени програмата и да не позволява тук да се играят мачове”, допълни португалският специалист.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА