Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо поздрави всеки един от футболистите на Арсенал след победата им с 1:0 над „сините” в битката за трофея „Къмюнити Шийлд”, но се размина с колегата си начело на „артилеристите” Арсен Венгер. Това бе първи успех за френския специалист над португалеца след 13 безуспешни опита.

„Не е вярно. Ако изгледате добре кадрите, ще видите, че стискам ръка на всеки, който идва по стълбите точно пред мен“, отрече Моуриньо да е избягвал нарочно Венгер.

„Днес по-добрият отбор загуби, загуби отборът, който държеше инициативата и искаше да твори. Това обаче е футболът. Отборът, който се брани много добре, нареди 9 човека пред наказателното поле и се представи супер в дефанзивен план, заслужава голяма похвала. На почивката казах на моите играчи, че по-добрият тим изостава в резултата. Затова направихме много тактически промени – вкарахме Фалкао и Оскар, преминахме към игра с трима в защита“, коментира Специалния за мача.

„Дефанзивно Арсенал игра много доре. Трябва да призная, че бяха добре организирани и заслужават похвала. В момента играчите ми не са напълно готови, затова нямаха енергията и интензивността да направят обрат. Арсенал се бранеше с 10 човека, нареди целия си отбор в собствената половина, затова ги поздравявам“, добави още португалецът.