Жозе Моуриньо отрече в типичен свой стил слуховете, че търси клуб, който да поеме. Специалния бе натирен от Челси през декември, след като "сините" се сринаха във Висшата лига този сезон, а спекулациите за бъдещето му не са спряли откакто напусна "Стамфорд бридж".

"Не си търся клуб, клубовете търсят мен", заяви със самочувствие португалецът пред "Ла Стампа".

"Следващият отбор, който ще поема? Наистина не знам, но едно нещо е сигурно: обичам футбола и ще се завърна край тъчлинията със същата страст и амбиция, която винаги съм имал. Точно в момента проявявам уважение към всеки треньор и отбор. Не си търся клуб, те ме търсят", добави специалистът.

Той призна, че е в Италия, но единствено, за да се срещне с бившия президент на Интер Масимо Морати, с когото са близки, но не им е оставало време да се видят.

"Искам да разясня едно - няма да съм в Милано от следващия сезон. Интер има проект, свързан с Ерик Тохир и Роберто Манчини. Искам да видя отново усмивки в този отбор и се надявам, че утре (бел. ред. Играят със Сампдория) всички ще се усмихват след победа на Интер", заяви 53-годишният португалец.