Старши треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо направи учудващо самокритично изказване след победата над Манчестър Юнайтед с 2:1 в осминафинален реванш от Шампионската лига. Португалецът призна, че неговият отбор не е играл добре и не е заслужавал да продължи на четвъртфиналите. “По-добрият отбор загуби. Без значение от съдийското решение, ние не играхме добре и не заслужавахме да победим”, заяви Специалния.

"Щастливи сме, че се класирахме напред, но очаквах повече от моя отбор. Когато вратарят е най-добрият ти играч, това показва, че не контролираш мача както трябва. Не играхме добре, но такъв е футболът. Моето усещане е, че Манчестър Юнайтед игра много добре. Бяха много компактни и агресивни в добрия смисъл. Играха тактически добре организирано и мачът беше много труден за нас. Мисля, че Лука Модрич обърна мача, защото внеса качества в нашата игра, които ни липсваха преди това. Съмнявам се, че 11 срещу 11 щяхме да спечелим мача. Днес съм недоволен, защото играхме толкова добре срещу Барселона и сега очаквах повече. Знам, че Манчестър Юнайтед е гигант. Не само физически, но и психически. Знам, че имат мениджър, който може да ги мотивира, но очаквах да играем по различен начин", допълни Моуриньо пред Sky Sports.

Главният съдия на двубоя Джунейт Чакър от Турция показа изключително пресилен червен картон на Луиш Нани в началото на второто полувреме при резултат 1:0 за домакините. Това реферско решение на практика предреши нещата. След пресиленото решение на Чакър, с човек повече на терена, Реал (Мадрид) упражни сериозен натиск и стигна до два гола чрез Модрич и Роналдо, които се оказаха достатъчни за гостите, за да продължат напред.

Жребият за четвъртфиналите ще се тегли в Нион на 15 март (петък).