Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо даде традиционната си пресконференция преди утрешния мач на тима му срещу Депортиво Ла Коруня. Двубоят е от 20,50 часа на “Сантиаго Бернабеу”.

“Нямаме право да правим повече подаръци на съперниците. Не казвам, че не можем да загубим до края на сезона. Това може да се случи, ако вратарят няма ден или нападателите пропускат. Но със сигурност няма да правим повече подаръци. Ако играем както в последните мачове пак ще повторим успехите от миналия сезон”, коментира Моуриньо.

Естествено повечето въпроси към него бяха насочени към отношенията му с президента на клуба Флорентино Перес и с бранителя Серхио Рамос.

“Рамос ме подкрепя, когато играе силно. Той внася сигурността в защита, прекрасно се справя с изнасянето на топката и с отигравания при статични положения, истински лидер. Що се отнася до президента, един треньор няма право да коментира думите на началника си. Но след като държите да знаете - имам прекрасни отношения с президента. И професионални и лични. Не мога да имам по-добри", продължи специалния.

Относно честото отсъствие на Йозил от титулярния състав Моуриньо коментира:

“Отборът ни е добър, има много качества в средата на терена, повече от миналата година. Има повече конкуренция и е по-трудно да се извоюва място, затова Йозил понякога остава на пейката. Пристигна прекрасен футболист (Модрич), на когото се възхищавам”.

На въпрос на журналист дали би сложил сред титулярите заедно Лука Модрич, Месут Йозил и Кака Моуриньо отговори шеговито: "Ако искаш, ти реши кои футболисти да играят. Ще ми дадеш титулярния състав...и аз ще го пусна на терена. Ще го направим срещу Аякс".